Rafaela

Uusi RAFAELA®-sovellus tuottaa ketterästi asiakaslähtöistä tietoa

  • by Jaanaliisa - Ti, 10/17/2017 - 10:44
  • Rafaela

Pari vuotta sitten kollegani osastonhoitaja tarvitsi hoitoisuustietoja perustellakseen henkilöresurssin riittämättömyyttä potilaspaikkojen määrän muuttuessa vuodeosastolla, jossa oli kahden eri erikoisalan potilaita. Tietojärjestelmä ei taipunut erottelemaan hoitoisuustietoja noiden kahden eri potilasryhmän osalta, joten tarvittiin käsityötä tiedon keräämiseen, suodattamiseen ja yhdistämiseen. 

Read More

Uusi HOIq-mittari tuottaa tietoa nykypäivän hoitotyöstä

Mittarityötä ovat tehneet FCG:n Pia Fredriksson (takana vas.), HUS:n Katja Sundström-Kuitunen ja KYS:n Riitta Huttunen , FCG:n Sanna Kautto (edessä vas.), Kuopiosta Annikki Venetvaara, Essoten Pirjo Ihalainen ja EPSHP:n Päivi Kumpula sekä FCG:n Anne Rintala.

 

Read More

Johtamisen sietämätön keveys

  • by Jaanaliisa - To, 08/10/2017 - 12:19
  • Rafaela

Ei kulu päivääkään, ettenkö kuulisi johtamiseen liittyviä keskusteluja tai lukisi johtamiseen liittyviä artikkeleita. Valitettavan usein johtajia kritisoidaan tekemisistään tai tekemättä jättämisistään. Joskus kritiikki on perusteltua, toisinaan taas ei. On hyvä, että aiheesta keskustellaan, sillä kukaan ei voi kiistää johtamisen vaikutusta tuottavuuteen, tehokkuuteen ja työhyvinvointiin. Eikä kukaan voi johtaa yksin.

Read More

Hoitoisuuspohdinta lähti laineille

 

Pietarsaaresta tullaan ja odotetaan hyviä keskusteluja muiden asiantuntijoiden kanssa: vas. Siv Käld-Aspfors, Anneli Gäddnäs, Diana Kass ja Ann-Britt Tuorila.

 

Yli 160 RAFAELA®-henkistä hoitajaa ja hoitotyön johtajaa  starttasi torstaina vuotuiselle RAFAELA®-risteilylle Helsingistä Tukholmaan. Uutta kuhinaa ja väriä tuli myös kansainvälisistä vieraista: mukaan lähti kuusi hoitotyön johtajaa Virosta ja hoitotyön johtaja Elin Hafsteindsottir Reykjavikista Landspitalin yliopistollisesta keskussairaalasta.

Read More

Hoitoisuus, toimintakyky, avuntarve - mitä hyötyä tiedosta?

FCG Konsultointi järjestää Sairaanhoitajapäivillä 23.3. Helsingin Messukeskuksessa session tiedon hyödyntämisestä.

Hoitoisuutta, toimintakykyä ja avuntarvetta arvioidaan monin eri tavoin. Tule kuuntelemaan millaisilla työkaluilla tätä tehdään, mitä tiedosta hyötyy asiakas, työntekijä sekä tiedon perusteella toimintaa suunnitteleva ja koordinoiva. FCG Konsultoinnin asiantuntijat kertovat reippaasti mutta tunteella eri menetelmien ja mittareiden ominaisuuksista ja hyödynnettävyydestä.

 

Read More
Siun Sote

RAFAELA®-tieto hyödyksi resurssoinnissa

  • by Jaanaliisa - Ma, 12/19/2016 - 14:19
  • Rafaela

RAFAELA®-tieto hyödyksi resurssoinnissa

 

Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiiri, nykyinen Siun Sote on käyttänyt RAFAELA®-hoitoisuusluokitusjärjestelmää yli neljä vuotta. Järjestelmä on osoittautunut hyväksi ja hyödylliseksi työkaluksi hoitohenkilöstön resursseja kohdennettaessa.

-      Työhyvinvointi on parantunut ja sairaspoissaolot vähentyneet. Myös yli- ja lisätöiden määrä on vähentynyt huomattavasti, sanoo sairaanhoitopiirin henkilöstöjohtaja ja johtava ylihoitaja Johanna Bjerregård Madsen.

Read More

”RAFAELA® solahtaa sosiaalityöhön”

  • by Jaanaliisa - Ke, 11/30/2016 - 13:50
  • Rafaela

”RAFAELA® solahtaa sosiaalityöhön”

 

”Kuin nenä päähän”. Tätä mieltä on Soile Härkönen, joka työskentelee Helsingin kaupungilla vammaisten asumis- ja laitospalveluissa johtavana ohjaajana.

RAFAELA®-järjestelmä kehitettiin alun perin mittaamaan nimenomaan toteutunutta hoitotyötä suhteessa resursseihin. Kehitysvammatyön luokittelulle Helsingin kaupungin ja FCG:n yhdessä kehittämä mittari kykenee kuitenkin kuvaamaan myös toteutunutta sosiaalityötä suhteessa resursseihin.

Read More

Entä jos hoitotyötä voisi johtaa toisin…

  • by Jaanaliisa - Pe, 03/04/2016 - 08:56
  • Rafaela

Muistan ajan, jolloin toivoin, että käytössäni olisi järjestelmä, joka antaisi työni tueksi kaiken tarvitsemani tiedon. En ymmärtänyt, miten se ei ollut mahdollista tällä ihmeellisellä tiedon aikakaudella. Halusin johtaa toimintaa ja henkilöstöäni tunneälyni ja persoonani lisäksi myös tiedolla.

Read More
Tilaa syöte RSS - Rafaela