pDRG™-lisenssi

pDRG®-järjestelmän saa käyttöönsä
hankkimalla vuosilisenssin

 

Primary Care Diagnosis Related Groups, pDRG®, on erikoissairaanhoidon tuotteistusta (NordDRG) vastaava käyntisyy- tai diagnoosiperusteinen perusterveydenhuollon avohoidon potilasluokittelujärjestelmä, joka toimii myös tuotteistusjärjestelmänä. 

  • pDRG® sisältää yhtenäisen ryhmittely- ja kustannuslaskentalogiikan sekä ohjeistukset kirjaamiseen ja kustannuslaskentaan perusterveydenhuollon näkökulmasta.

Tämä järjestelmä on kehitetty perusterveydenhuollon tuotteistuksen standardointihankkeen (2008–2010) ja perusterveydenhuollon tuotteistuksen käyttöönottohankkeen (2011–2013) aikana.

pDRG®-järjestelmän omistaa Kuntaliitto. FCG konsernilla on yksinomainen käyttöoikeus järjestelmään vuosina 2012–2019, ja sitä hallinnoi Kansallinen DRG-keskus..

Käyttöä varten organisaatio tarvitsee lisenssin, joka oikeuttaa käyttämään järjestelmää. Kansallinen DRG-keskus tarjoaa lisenssin hankkineelle organisaatiolle vuosittaista lisenssimaksua vastaan järjestelmän käyttöoikeuden, ylläpito- ja kehittämistyön, pDRG®-oppaan ylläpidon, pDRG®-ryhmittelyn, pDRG™®painokertoimien laskentapalvelut sekä perusraporttien tuottamisen.

Lisenssisopimusasioissa voitte ottaa yhteyttä erityisasiantuntija Virpi Pitkäseen.